jueves, 2 de enero de 2014

El Bon Comunicador

El nostre grup ha triat per fer el seu treball del bon comunicador a l'Ana Pastor.
Per poder fer un bon seguiment hem buscat informació sobre ella i hem anat observant la seva presència a la xarxa.
Ara explicaré que és un Site.

SITE:
Un Site és un conjunt de textos, gràfics, vídeos, fotografies, etc. Units a altres elements analògics que han estat creats per a la seva exposició a la red.
El Site engloba totes aquestes coses i permet visualitzar-les a tots aquells que accedeixin a la pàgina. A més a més, permet tenir a més d'un col·laborador editant i publicant nova informació.


Bon Comunicador:
Un bon comunicador ha de ser clar i concís, ha de conèixer a la seva audiència i ha de saber que esperen d'ell/a. A més a més, ha de tenir les idees molt clares, ha de saber que defensa i que no, ha de respondre a les preguntes dels seus seguidors, ha de mostrar entusiasme en allò que explica i no ha de mentir mai al públic.
Hem triat Ana Pastor perquè creiem que ella té totes les característiques que hauria de tenir un bon comunicador.
Durant aquests mesos hem seguit la seva activitat periodística a la televisió i a les xarxes socials, per exemple, el twitter.
Cercant més informació sobre la nostra periodista vam veure que l'any passat va rebre el premi Blanquerna al millor comunicador.
Per finalitzar, adjunto el link del nostre Site on podeu trobar molta més informació sobre Ana Pastor.

Núvol de tags


Aquí us deixo el núvol de tags que vam fer per al treball de identitat i territori. Aquest núvol de tags està fet amb una eina 2.0 anomenada Wordle. És gratuïta i no has de crear cap usuari per poder accedir.
Adjunto el link de la pàgina web per si la voleu mirar: http://www.wordle.net./

A dins l'aula la podem fer servir per fer una pluja d'idees o per resumir amb paraules el que s'ha explicat a la classe o simplement per resaltar les paraules i conceptes més importants.

Edició de vídeo, Identitat i Territori




El vídeo que podeu veure a dalt està fet amb un programa que es diu Stupeflix.
Stupeflix és una eina online, per tant no és necessari tenir-la instal·lada a l'ordinador. Aquesta eina inclou un editor de vídeos i ens permet crear vídeos a partir de fotos, textos i àudios. Amb stupeflix podem crear de manera ràpida i fàcil. Una característica d'aquesta eina és que és gratuïta.

Nosaltres hem fet servir aquesta eina per elaborar un vídeo d'uns dos minuts per al treball d'identitat i territori. El vídeo està format per imatges de tradicions nadalenques i una música que recorda al nadal.
La utilització que tindria dins l'aula doncs seria per fer presentacions com és en el nostre cas.

A més a més d'aquesta eina existeixen d'altres que et donen l'oportunitat de crear un vídeo propi o bé editar-lo.