viernes, 25 de octubre de 2013

Analitzem Blocs educatius

El contingut és sobre l'escola Cuca Fera, on pengen fotos de les activitats que van realitzant els infants.
En l'estructura podem trobar la capçalera, les entrades on surt la data i l'hora en què ha sigut feta la publicació, trobem rss o feed.
És un bloc molt útil pels pares, ja que poden veure el dia a dia dels seus fills a l'escola, poden guardar les fotos que van penjant i així tenir records dels seus fills amb els seus companys i mestres.
Els principals continguts d'aquest bloc són explicacions de les activitats que venen amb una foto adjunta, a més a més d'aquestes entrades els pares hi comenten molt.

En el bloc podem observar que es fan descripcions de les activitats que es duen a terme en l’escola, hi ha molts tipus de classificacions dels blocs, però aquest seria un bloc educatiu.
És molt útil perquè les famílies poden veure les fotos dels seus fills i les poden comentar.
És una eina útil per a què els pares puguin estar informats en tot moment que fan els seus fills a classe.

Les persones encarregades de publicar en aquest bloc són els diferents treballadors d’aquesta escola. 
En el bloc podem trobar diferents blocs, per tant diríem que és una blogosfera composta en diferents blocs per a cada aula i curs.
Podem trobar diferents widget o plugin, un calendari, un rellotge, hi ha diferents arxius depenent del mes que sigui i estan arxivades les activitats de cada mes. 
Es veuen visibles els comentaris que fan els pares i està vinculat a altres blocs d’interès (llista de blogs). 
En aquest bloc no trobem cap etiqueta.
En aquesta escola han decidit fer servir la plataforma blocs.xtec.cat en comptes de la que normalment utilitzem que és blogger.
Com ja he dit abans les entrades són descriptives i explicatives acompanyades de diferents imatges, ja que en aquest bloc es treballen les competències educatives.
Pel que fa referència als comentaris que hi ha en el bloc, podríem dir que són molt abundants.
El blog va dirigit als pares que porten als seus alumnes al centre i per aquells que encara no han decidit on portar als seus fills.
Una cosa curiosa d'aquest bloc és que té vinculades diferents blocs, enllaços.


jueves, 24 de octubre de 2013

Dibuix Drive




Aquesta imatge que podeu observar és un dibuix fet amb el drive, és una eina molt útil i dinàmica. Representa un pòster on fomentem la utilització de les noves tecnologies com els ordinadors portàtils, les tablets, etc. Com ja sabem, les TIC no són un substitut del llibre i del mestre. El professor ha de saber fusionar totes les eines que té en una!

Aquesta eina la podem fer servir amb els nens a classe per fer una pluja d'idees, un cartell, un resum de propostes, etc.
Personalment crec que és una eina molt fàcil de fer servir i que tothom pot entendre. La utilització d'aquesta aplicació faria les classes més dinàmiques i els nens ho passarien millor.

Formulari del Drive

 


Això és un formulari del Drive, una aplicació molt útil i dinàmica. Per a l'educació podria tenir moltes utilitats, ja que pots fer exàmens o activitats online i que els nens responguin des de l'ordinador. És una nova manera de fer exàmens i activitats molt més divertides i dinàmiques, segurament cridaria més l'atenció als alumnes i farien la feina més motivats.

viernes, 18 de octubre de 2013

Els ordinadors portàtils i els llibres digitals a les aules:



El Drive té moltes aplicacions, en aquesta entrada pots veure l'aplicació de presentació.
Aquesta aplicació és equivalent al power point, però amb la diferència que està a internet i ho pots obrir des de qualsevol ordinador!
Jo crec que és molt útil, d'aquesta manera no has d'anar amb el pen a tots llocs. L'únic inconvenient que li veig és que si no et pots connectar a internet no pots treballar.

sábado, 12 de octubre de 2013

EL TWITTER

Ahir vam fer servir el twitter a GITIC, jo no havia fet mai ús d'aquella aplicació.

El twitter és una eina força fàcil d'entendre i molt útil. Personalment em va agradar molt i vaig veure que amb el twitter podia seguir a famosos, amics, etc i també podia comentar, parlar i donar opinions sobre diferents temes.

Crec que és una eina que es podria fer servir a classe amb els nens, amb ella pots fer que escriguin tweets sobre temes que volen tractar i així obrir debats, també poden seguir algun famós i que després expliquin a classe les últimes novetats d'aquell. Com té coses bones, també en té de dolentes, si l'internet del centre no funciona no podràs fer servir aquesta aplicació i si el twitter en algun moment no funciona tampoc. A més a més, no pots escriure un nombre de paraules infinites, tens com a màxim 140 caràcters.

Tot i això segueixo pensant que és una eina molt divertida, didàctica i útil.

Per acabar penjo un muntatge que he fet jo amb diferents imatges de twitter.


viernes, 4 de octubre de 2013

Competència digital


Try our video maker at Animoto.


Reflexió competència digital:

La competència digital es pot dividir en 5 branques.
 - competència informacional.
 - competència tecnològica.
 - alfabetisme múltiple.
 - ciutadania digital.
 - competència cognitiva genèrica.
Totes aquestes branques comparteixen la mateixa idea, hem de saber utilitzar les TIC, saber trobar la informació hi ha més a més saber triar quina és la més adequada. Hem de saber fer servir les eines que ens proporciona i no ser un analfabet, conèixer el "iconos", saber escoltar àudios, etc.

Animoto:

L'Animoto és una eina 2.0 que serveix per fer vídeos de 30 segons amb imatges on pots introduir text i música. És una eina molt útil, ja que podem fer petites presentacions abans d'entrar en el tema que hem de tractar a classe.

El mestre ha de ser competent digitalment?

El mestre ha de ser competent digitalment per moltes raons, ara estem al món de l'internet, les noves tecnologies i aquestes noves tecnologies s'estan adaptant al món de l'educació. Són cada cop més les escoles amb pissarres digitals (PDI), ordinadors, i els mestres han de saber fer un bon ús del ventall de possibilitats que els ofereix aquest nou món.