martes, 10 de diciembre de 2013

Article d'opinió


I el teu mòbil, on anirà a parar?

Amb aquest article vull fer saber a la població que els residus electrònics són un gran problema. A més a més, és un tema desconegut i fins fa poc també ho era per a  mi.
Els residus electrònics estan constituïts per ordinadors, telèfons mòbils, neveres, entre altres electrodomèstics, que ja han estat utilitzats. Han assolit una xifra important, tant en l’àmbit domèstic com laboral, a causa del consumisme dels països desenvolupats.
En l’actualitat els aparells electrònics canvien constantment. La gent vol anar sempre a l’última moda i això implica renovar-los a un ritme exagerat. La vida dels telèfons mòbils oscil·la entre 2-3 anys. Un cop han deixat de tenir una funció per a nosaltres, els llencem. La gran majoria d’aquests residus van a parar als països més pobres. Com a conseqüència de l’abocament d’aquests materials als països més desfavorits, la gent posa en perill la seva salut, ja que aquestes deixalles contenen elements tòxics.
Els abocaments provoquen la destrucció d’espais naturals. Per exemple, on abans hi havia un riu ara hi podem trobar muntanyes d’escombraries. Tot i això, hi ha  països, com Suïssa que, disposen d’instal·lacions per al reciclatge d’aquests residus. Per desgràcia, no poden fer un control total, ja que no tenen personal suficient i les instal·lacions són massa cares. D’altra banda, hi ha països, com Espanya, on més dels 70% dels residus electrònics es tracten de manera incontrolada.
Amb tot això, m'agradaria fer reflexionar a la població per tal que s’adonin que no és necessari canviar els seus aparells electrònics constantment.



No hay comentarios:

Publicar un comentario