domingo, 24 de noviembre de 2013

Conferència tablets i PDI

El passat 15 de novembre vam poder assistir a la conferència sobre les tabletes i IPads a l’aula.
En la conferència van explicar que eren aquests dos elements i quines utilitats tenen.
La pissarra digital és molt més que una pissarra normal. Està formada per un ordinador, un projector i una pantalla que és tàctil.
Un dels conceptes que van explicar va ser que la tecnologia hauria de ser un ajut per l’aprenentatge i no només per magnificar el que els mestres ja saben fer que és explicar.
Van explicar que el Col·legi Mare de Déu de la Mercè feia ja 6 mesos que treballaven amb iPads i tenien PDI des de P3 fins a 6è. Els iPads els poden trobar en les classes d’anglès, en treballs per projectes, en racons, etc.  Les apps més utilitzades són a les classes de matemàtiques, de llengua i expressió oral. Les apps es trien depenent del tema que es treballi. També fan servir apps autocorrectives.
Una de les preguntes que van sorgir va ser si els nens amb dificultats tenen les mateixes oportunitats que els que no fent servir aquest tipus de tecnologies. Per la nostra sorpresa ens van explicar que hi ha apps que ells poden fer servir. Amb aquestes activitats s’ha vist que els nens amb problemes es veuen molt més motivats.
Durant la conferència vam poder anar fent tweets, allà vaig posar la meva opinió sobre les noves tecnologies i sobre el que pensava durant la sessió.

La meva reflexió és que els mestres no poden dependre de les tecnologies, ja que no sempre poden funcionar i han de tenir altres recursos per poder fer la classe. Crec que un iPad no dóna la sensibilitat que necessitem per tractar amb nens, les noves tecnologies també tenen limitacions.

Adjunto una foto d'uns nens fent activitats amb l'iPad que ens van projectar a la conferència.


No hay comentarios:

Publicar un comentario