viernes, 29 de noviembre de 2013

PDI

L'altre dia a classe vam fer servir el programa notebook aplicat a les PDI. Les PDI que predominen són les de la marca smart. El projecte que vam dur a terme va ser fer una presentació per a poder utilitzar-la en l'àmbit educatiu.
Us deixo l'enllaç on podeu trobar les diferents presentacions que vam crear o modificar.
https://drive.google.com/a/blanquerna.url.edu/?tab=wo#folders/0ByBXAuXVLfsVSF9DY1ZycENlbUU

Crec que l'ús de la PDI amb notebook és una eina molt dinàmica per poder-la fer servir a classe amb els nens. Em sembla un gran avenç passar de la pissarra de guix/ bolígraf a la pissarra digital. Les PDI responen a les necessitats de la societat i l'escola d'avui dia.
Aquesta pissarra permet l'accés directe a informació d'internet. M'agrada molt el fet de que els nens puguin fer recerca directa sobre el que tracten a l'aula i pugui ser projectat a la pissarra. De totes maneres, penso que el professor no pot dependre només de les noves tecnologies, aquestes haurien de ser un suport per a ell, no la base principal. No podem oblidar que les noves tecnologies poden fallar en qualsevol moment, i el mestre ha d'estar preparat per haver de canviar la dinàmica de la classe i poder continuar amb ella, és a dir, ha de tenir un plan B.

Una de les aplicacions que té la app de notebook és que permet esborrar i escriure conceptes, idees, imatges, etc. Amb aquesta app pots crear moltes activitats molt més dinàmiques que les tipiques fitxes característiques de l'escola tradicional.
Desgraciadament no totes les escoles disposen encara d'aquestes pissarres, ja que són més cares que la  tradicional, tot i que a la llarga el rendiment, el profit que se'n treu, i el ventall de possibilitats que ens ofereix és infinitament més gran que el de la pissarra tradicional.




No hay comentarios:

Publicar un comentario