viernes, 22 de noviembre de 2013

Content Curation- Scoop-it

Content curation és l’acció que fem nosaltres quan seleccionem informació de la xarxa. Podem tenir el perill d’infoxicar-nos. 
Tenim un accés d’informació i se'ns fa molt difícil de poder seleccionar la informació. La dificultat no està en accedir, sinó en seleccionar. Cada cop hi ha eines a la xarxa que ens permeten fer la curació de l’informació.

Podem reeditar notícies d'altres persones.

Unes de les eines que vam fer servir a l'aula va ser Scoop-it.
Scoop-it és una eina online pràctica per a realitzar i compartir la vigilància reactiva d'informació de les paraules claus de la teva elecció. Està connectat a diferents fonts d'informació com Google ( blogs, actualitats...) i el twitter, Scoop-it permet compartir en forma de diari personal les millors pàgines web sobre temàtiques específiques.

REFLEXIÓ PERSONAL

Crec que el fet de saber seleccionar la informació és una tasca força complicada, ja que cada cop tenim més informació i es fa difícil poder trobar la correcta. És molt important ensenyar als nens a fer recerca de la informació i saber triar entre tot el ventall aquella que més convingui.
L'eina Scoop-it és molt útil per la cerca de notícies. Personalment no em va agradar gaire, és una eina que jo encara no faig servir.

En l'àmbit educatiu la podríem fer servir a l'aula per la recerca d'algun tema, buscar notícies relacionades amb el que estem treballant a classe, etc.

Aquí us deixo una de les meves activitats en scoop.it http://www.scoop.it/t/les-tablets-i-les-pdi-les-aules



No hay comentarios:

Publicar un comentario